Testbetalingen uitvoeren van € 0.00 met 100% kortingbon

Leestijd: 2 min

Installatietijd: 10 min

Het is handig om een proefbetaling te doen zodat je precies weet welk proces jouw klant doorloopt.

Je kunt een proefbetaling uitvoeren met een 100% kortingsbon. Maak deze kortingsbon aan met behulp van dit hulpartikel: Kortingsbon aanmaken. Je kunt met deze proefbetaling ook uittesten hoe de betreffende bedankpagina eruit ziet en welke bevestigingsmail jouw klant ontvangt.

BELANGRIJK: bij elke proefbetaling wordt er een factuur van € 0.00 aangemaakt in Kennis.shop en deze kan niet verwijderd worden. Deze facturen horen dus ook in je boekhouding!

Dit is hoe het werkt:

Open de betaalpagina die je wilt testen;

Ga naar extra opties;

De optie Kortingsbon veld zichtbaarheid zet je op zichtbaar;

Zorg dat je betaalpagina op verborgen of gepubliceerd staat;
NB: als je betaalpagina op concept staat kan er geen transactie plaatsvinden!

Ga naar betaalpagina;

Vul jouw testgegevens in - bijvoorbeeld jouw eigen naam en mailadres om ook te zien of je na de betaling goed wordt doorgeleid en de ontvangstbevestiging verstuurd wordt na betaling;

Druk op ga naar stap 2. Je wordt nu direct doorgeleid wordt naar de bedankpagina (standaard URL of eigen URL). Stap 2 (de betaling) wordt overgeslagen bij 100% korting.

Jouw proefbetaling is voltooid! 🚀

Bijgewerkt op: 19/02/2024