E-book toevoegen aan bevestigingsmail

We hebben het in dit artikel over een e-book, maar het kan elk ander digitaal product zijn dat je verkoopt. Denk bijvoorbeeld aan een opname van een masterclass, een podcast, een Word-template of een opname van een meditatie.

Als je klant een e-book bij gekocht heeft wil je dat het liefst zo snel mogelijk leveren. Dit kan door het e-book op een deelbare (beveiligde) omgeving op te slaan en ervoor te zorgen dat je er een deelbare URL van hebt. Om snel te werken is het handig als je de deelbare link ergens open hebt staan, zodat je die makkelijk kan kopiëren en plakken.
Voorbeelden daarvan zijn;
Opslaan als .pdf in de mediabibliotheek van je website.
Opslaan als .pdf in een Google Drive, OneDrive, iCloud of andere cloud opslag.

Zo voeg je jouw e-book of digitale product toe aan de bevestigingsmail:

Ga naar jouw Kennis.shop dashboard;

Klik op Betaalpagina';

Kies de betaalpagina waaraan jij jouw e-book wil toevoegen;

Klik op bevestigingsemail;

Ga naar het contentblok waar je het e-book wil invoegen;

Selecteer de tekst die je "klikbaar" wil maken;

Klik op invoegen;

Klik op Link;

Voeg de Url* van jouw e-book in;

Wijzig eventueel de Weer te geven tekst;
In dit voorbeeld hebben we de tekst "Klik hier" geselecteerd bij stap 6 en is dit de weergegeven tekst.

Geef eventueel een Titel van jouw link in, zoals de naam van jouw e-book of product;

Kies of de link wordt geopend in het "Huidige venster" of in een "Nieuw venster";

Klik op Opslaan.

Vergeet niet te klikken op Opslaan nadat je alle stappen hebt doorlopen, om jouw nieuwe instellingen op te slaan! (stap 17 hieronder)

Je kunt ook een afbeelding in jouw contentblok "klikbaar" maken en gebruiken om jouw e-book te openen:

Klik op jouw afbeelding met de rechtermuis-knop;

Klik op link;

Herhaal stap 9, 11, 12 en 13 van hierboven. 🚀

Vergeet niet te klikken op Opslaan nadat je alle stappen hebt doorlopen, om jouw nieuwe instellingen op te slaan!

Loop je ergens tegenaan? Laat het ons weten via het chatwolkje rechtsonder. 👉

Wil je weten hoe je een afbeelding kan invoegen lees dan dit hulpartikel:
Afbeelding toevoegen aan bevestigingsmail

Bijgewerkt op: 01/04/2024