Prijzen aanmaken en toevoegen aan jouw betaalpagina

Hoe maak ik nu prijzen aan van mijn product en voeg ik deze toe aan mijn betaalpagina?

Het creëren van producten, het aanmaken van prijzen en deze toevoegen aan jouw betaalpagina is nu vernieuwd. In dit artikel laten we je zien hoe je dit nu instelt.

Inhoud

Creëer jouw product
Prijzen aanmaken
Bestaand product met prijzen toevoegen aan jouw betaalpagina

Creëer jouw product

Voordat je prijzen kunt aanmaken en toevoegen aan jouw betaalpagina, dien je eerst jouw product te creëren. Dit gebeurt nog steeds op de bekende manier, alleen ziet he vernieuwde dashboard er nu net wat anders uit:

Log in jouw Admin dashboard en ga naar https://app.kennis.shop/manage/ecommerce/products.
Klik op "Maak product".

Er opent zich nu een pop-up venster.
Schrijf de naam van jouw product of service.
Omschrijf het product of de service die je aanbiedt.
Selecteer de gewenste btw-categorie.
Selecteer het gewenste grootboek voor jouw Moneybird-integratie.
Klik op "Opslaan".

Momenteel kun je enkel bestaande producten toevoegen aan jouw betaalpagina, dus producten die je al eerder hebt aangemaakt of die je nu met bovenstaande stappen creëert, Je kunt op dit moment niet via het aanmaken van een betaalpagina ook een nieuw product toevoegen, zoals je gewend was. Dit gaan we wel weer mogelijk maken in een volgende update. Hierom is het ook essentieel om onderstaande stappen te volgen voor het aanmaken van jouw prijzen en hoe je deze bestaande producten met hun prijzen toevoegt aan jouw betaalpagina.

Prijzen aanmaken

Het product wat je net hebt gecreëerd, staat nu in jouw productoverzicht, samen met eventuele andere producten die je eerder al hebt aangemaakt. Er zijn nu nieuwe opties om de prijzen van jouw producten aan te maken en je kunt daarbij nu kiezen uit een eenmalig bedrag, een termijnbetaling, of een abonnementsprijs.

Klik op het "pijltje" achter jouw product.

Er opent zich nu een nieuw product-menu.
Klik op "Prijzen".
Klik op "Maak prijs".

Er opent zich nu een pop-up venster, waarin je de keuze kunt maken tussen een eenmalig bedrag, een termijnbetaling, of een abonnement

Voor een eenmalig bedrag

Klik op "Eenmalig bedrag".
Selecteer jouw valuta naar keuze en schrijf de verkoopprijs.
Schrijf de adviesprijs, dit is optioneel.
Selecteer de gewenste btw-instelling.
Selecteer de gewenste prijsweergave.
Noteer de naam van jouw prijs, dit is voor intern gebruik.
Klik op "Opslaan".

Voor een termijnbetaling

Klik op "Termijnbetaling".
Selecteer jouw valuta naar keuze en schrijf de verkoopprijs.
Schrijf de adviesprijs, dit is optioneel.
Selecteer de gewenste btw-instelling.
Stel de tijd tussen betalingen in; je kunt dagen, maanden of jaren selecteren.
Stel het aantal termijnen in.
Selecteer de gewenste prijsweergave.
Noteer de naam van jouw prijs, dit is voor intern gebruik.
Klik op "Opslaan".

Voor een abonnement

Klik op "Abonnement".
Selecteer jouw valuta naar keuze en schrijf de verkoopprijs.
Schrijf de adviesprijs, dit is optioneel.
Selecteer de gewenste btw-instelling.
Stel de tijd tussen betalingen in; je kunt dagen, maanden of jaren selecteren.
Stel de periode voorafgaand aan de eerste betaling in; je kunt dagen, maanden of jaren selecteren.
Selecteer de gewenste prijsweergave.
Noteer de naam van jouw prijs, dit is voor intern gebruik.
Klik op "Opslaan".

Bestaand product met prijzen toevoegen aan jouw betaalpagina

Je kunt maximaal drie prijzen op jouw betaalpagina vermelden, daarom heb ik voor dit voorbeeld voor mijn product drie prijzen voor termijnbetalingen ingesteld. Nu gaan we dit product met de bijbehorende prijzen toevoegen aan een betaalpagina.

Klik op "Betaalpagina's".
Kies de betreffende betaalpagina en klik op het "pijltje".

Klik op "Producten".

Stel eerst eenmalig jouw btw-tarief en valuta in. Daarna kan je producten en prijzen toevoegen.

Selecteer of jouw btw-tarief inclusief of exclusief wordt weergegeven.
Selecteer jouw valuta.

De btw-instelling en valuta dienen identiek te zijn aan de instellingen die je in de stappen hiervoor bij jouw prijs hebt gekozen.

Klik op "Product toevoegen".

Er opent zich nu een pop-up venster.
Zoek het gecreëerde product dat je wil toevoegen.
Selecteer of het een "Verplicht" product is, of een "Kassakoopje".
Stel het maximale aantal in dat een klant van dit product kan bestellen.
Stel een maximale voorraad in voor dit product op deze betaalpagina, dit is optioneel.
Klik op "Opslaan".

Belangrijk: als je deze settings wilt wijzigen nadat je ze hebt ingesteld, verdwijnen momenteel de prijzen uit het overzicht zoals getoond bij stap 18 hieronder en dien je stap 13 tot en met 17 opnieuw uit te voeren. Dit gaan we nog verbeteren bij volgende updates.

Klik op het "+-symbool" onder "Actieve prijs 1".

Er opent zich nu een pop-up venster.
Klik op het "bolletje" voor de prijs die je als eerste wil toevoegen.
Stel eventueel een "Aangepaste prijs weergave" in, dit is optioneel.
Klik op "Opslaan".

Herhaal bovenstaande stappen indien gewenst ook voor de tweede en derde prijs die je wil toevoegen. Herhaal deze stappen ook als je de instellingen van stap 10 en 11 hierboven wil wijzigen. Uiteindelijk ziet je overzicht er dan als volgt uit:

Als je één van de drie prijzen wilt verwijderen om een andere aangemaakte prijs toe te voegen, klik dan op het "prullenbakje" achter de reeds toegevoegde prijs.
Als je alle prijzen tegelijkertijd wilt verwijderen, klik dan op het "prullenbakje" aan de rechterkant (naast het pennetje).
Als je de het maximale aantal producten dat een klant tegelijk kan bestellen of de maximale voorraad wil wijzigen, klik dan op het "pennetje". Herhaal vervolgens stap 13 tot en met 18.

Scroll tot slot helemaal naar boven op de pagina en klik op "Betaalpagina", om de actuele betaalpagina met al jouw instellingen, product(en) en prijzen te zien.

🚀 Je kunt bij vragen of onduidelijkheden altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Bijgewerkt op: 23/07/2024