Koppeling met ActiveCampaign

Koppel eenvoudig Kennis.shop en jouw betaalpagina's aan ActiveCampaign voor geautomatiseerde marketing. Volg de stappen hieronder om te zien hoe.

Overal waar Active Campaign staat kun je ook Mailblue lezen want dat werkt precies hetzelfde alleen dan in het Nederlands

Stap 1: Koppel jouw Kennis.shop met ActiveCampaign

Login op jouw ActiveCampaign account;

Klik op Settings;

Klik op Developer;

Klik op Copy API Url;

Open in een nieuw tabblad jouw dashboard in Kennis.shop;

Klik op Bedrijf;

Klik op Integraties

Klik op ActiveCampagin (Mailblue);

Plak jouw "API Url" in Account URL;

Ga terug naar je ActiveCampaign tabblad;

Klik op Copy API Key;

Ga terug naar je Kennis.shop tabblad;

Plak jouw "API Key" in API sleutel;

Klik op Opslaan.

Het systeem controleert nu of jouw account toegankelijk is met deze gegevens. Als dat niet het geval is, zie je onderstaande foutmelding. Probeer dan de kopieerstappen opnieuw, er is mogelijk een spatie of typefoutje gemaakt.

Nu heb je jouw koppeling klaarstaan! 🚀 Ga verder naar Stap 2.

Stap 2. Koppel jouw betaalpagina met ActiveCampaign

Klik op de betaalpagina die je wilt koppelen;

Klik op Integraties;

Scroll naar beneden tot aan "Koppelen met andere software";
Je ziet hier 2 type triggers:
â‘  nadat de "Betaalpagina voltooid" is
â‘¡ nadat "Producten gekocht" zijn

In dit voorbeeld ga ik een koppeling maken waarin we het volgende doen:
We maken eerst een contact aan na voltooiing van de betaalpagina.
We voegen daarna een tag toe per product, zodat we weten welke producten door onze klant gekocht zijn; dit zorgt er ook voor dat ze niet de tag krijgen van het kassakoopje als dat niet gekocht is.

Druk op Maak nieuwe betaalpagina actie;

Selecteer de volgende opties:
De tags houd ik leeg in deze actie.

Klik op Create.

Nu zie je hem hiertussen staan:

Dit zorgt ervoor dat na voltooiing van deze betaalpagina een contact met zijn/haar naam en e-mailadres wordt toegevoegd aan jouw ActiveCampaign-account.

Klik op â‘¡ Producten gekocht;

Klik op Maak nieuwe product actie;

In dit voorbeeld verkoop ik een online cursus. Ik zorg ervoor dat ik dit product als trigger kies. Ik geef als tag mee: "Gekocht: Mijn online cursus".
Dit zorgt ervoor dat het nieuwe contact deze tag krijgt, mits die dit product heeft gekocht. In mijn voorbeeld is dit product geen kassakoopje, dus zal dit contact altijd deze tag krijgen.

Klik op Create.

Nu zie je hem hier terug staan:

Maak nu de laatste actie aan. Voor ons kassakoopje "Mijn ebook", maak ik een actie aan dat de tag "Gekocht: Mijn ebook" wordt meegegeven.

Klik op Create.

Klaar! 🚀 Je voegt nu automatisch contacten toe en geeft ze tags mee.

Kars laat hieronder zien wat er in dit voorbeeld daadwerkelijk gebeurd na aankoop:

Bonus tip: Maak in ActiveCampaign een automatisering dat de persoon aan de juiste lijst / toevoegt op basis van de tag die je meegeeft.

Bijgewerkt op: 18/03/2024