Koppelen met Moneybird

In dit artikel:

Deel 1: Hoe koppel je moneybird aan Kennis.shop?
Deel 2: Geavanceerde automatiseringen en makkelijker boekhouden. (Ervaring met grootboekrekening vereist.)

Op dit moment werkt de koppeling met Moneybird alleen voor bedrijven in Nederland.

# # Deel 1: Hoe koppel je Moneybird aan Kennis.shop?

Ga naar https://app.kennis.shop/login en log in op jouw vernieuwde dashboard;

Klik op Kennis.shop Admin;

Klik op Kortingsbonnen;
Dit is een tijdelijke "workaround" om naar het "oude" dashboard te komen. We werken momenteel hard om alle pagina's aan het vernieuwde dashboard toe te voegen.

Klik op Bedrijf;

Klik bovenaan op Integraties;

Klik op Moneybird.

Klik op Koppel jouw Moneybird administratie;

Log in als je nog niet ingelogd bent;

Selecteer jouw administratie;

Klik op Toestaan.

Gelukt, de koppeling is gemaakt. 🚀

Dit heb je nu gemaakt: alle facturen worden nu toegevoegd aan de externe verkoop facturen in Moneybird.
Doorloop de volgende stappen met jouw boekhouder om jouw administratie verder te automatiseren.

Deel 2: Geavanceerde automatiseringen en makkelijker boekhouden

Je kunt dit instellen als je begrijpt hoe grootboekrekeningen / categorieën in Moneybird werken. Vraag eventueel je boekhouder of account om advies.

1. Voeg producten automatisch toe aan een specifieke categorie (grootboekrekening).

Wanneer het handig is om dit te doen:

Dit is handig als (bijna) al jouw producten en diensten in Kennis.shop onder dezelfde grootboek-categorie moeten worden geplaatst. Bijvoorbeeld, al jouw verkopen mogen onder de categorie: "omzet." Wil je daarna toch een specifiek product toevoegen aan een andere categorie (grootboekrekening)? Dan moet je deze instellen wanneer je een product maakt.

Hoe doe je dit:
Automatisch "standaard" grootboek voor al je producten instellen (vanaf 3:06 in Kars zijn video)

Klik in het menu onder instellingen op Bedrijf;

Klik bovenaan op Integraties;

Klik op Moneybird;

Zie eventueel de afbeelding bij stap 4, 5 en 6 in deel 1 hierboven.

Selecteer het grootboek dat je standaard wil koppelen aan je producten;

Klik op Opslaan.

Tip: De grootboeken worden opgehaald uit jouw Moneybird. Zie je nog niet het grootboek dat je wil gebruiken? Klik dan eerst op de knop "Synchroniseer."

Afwijkend grootboek voor een specifiek product instellen (vanaf 3:40 in Kars zijn video)

Maak een product aan (zie video betaalpagina maken vanaf 3 minuten en 30 seconden );

Bij de laatste stap van het product aanmaken ("3. prijs"), kan je het afwijkende Moneybird categorie/grootboek instellen voor dit specifieke product.

2. Voeg verkoopfacturen automatisch toe aan een categorie (grootboekrekening) om jouw verkoop facturen direct weg te boeken.

Wanneer het handig is om dit te doen:

Dit is handig als jouw product / dienst via Kennis.shop verkocht wordt en je iedere verkoop direct als "betaald" in moneybird wil zien. Als je bijna al je verkopen via Kennis.shop doet, heb je hiermee bijna je volledige geautomatiseerd.

Hoe doe je dit (vanaf 5:37 in Kars zijn video):

Klik op Bedrijf;

Klik op Integraties;

Klik op Moneybird;

Zie eventueel de afbeelding bij stap 4, 5 en 6 in deel 1 hierboven.

Kies het standaard grootboek om je betalingen automatisch op weg te boeken.

Klik op Opslaan.

🎉 Gefeliciteerd, je hebt nu je verkoopfacturen vanuit Kennis.shop volledig geautomatiseerd!

Let erop dat je de inkoopfacturen met transactiekosten van Stripe en Kennis.shop nog toe dient te voegen aan je Moneybird.