Kennis.shop koppelen aan Huddle via ActiveCampaign/Mailblue

Volg eerst de stappen van dit hulpartikel: Koppeling met Active Campaign
Hiermee kun je een aankoop vanuit Kennis.shop een trigger geven naar Mailblue door middel van het geven van een tag, zoals bijvoorbeeld "gekocht: mijn online cursus"

Vervolgens gaan we een webhook maken in Huddle die je nodig hebt voor in een mailblue automatisering.

Ga in je huddle naar: beheer en daarna naar onderin naar instellingen

Scroll naar beneden en kies Integraties

Kies voor webhook

Maak een nieuwe webhook aan

Geef de webhook een naam en een SKU code. In die voorbeeld KS-[Naam cursus] en SKU: KSMB001 (KS = Kennisshop, MB = Mailblue en 001 = volgnr)

Druk op maak en vul daarna de omschrijving nog aan zodat je weet wat er met deze webhook gebeurd. (zie ook voorbeeld)

Nu moet je nog aangeven welke cursus deze webhook toegang tot geeft. Druk op toegangsniveau en kies het juiste level of toegangsniveau.

Klik hier voor meer informatie over het maken van levels en toegangsniveau's

Ga naar je mailblue account naar automatiseringen en maak een nieuwe automatisering aan

Kies voor Begin van het begin

Kies Tag is toegevoegd en vul hier de tag in die je bij betaalpagina van het product hebt gebruikt als actie bij product is gekocht. In dit voorbeeld is de tag: gekocht: mijn online cursus

Kies als volgende stap in de automatisering voor webhook

Een webhook is een URL die als volgt is opgebouwd: https://[huddledomeinnaam].thehuddle.nl/membership/create/[api_key]/[sku]?initiated_from=ac
De API key kopieer je van het veld bovenaan de webhook en de SKU is de code die er zelf aan gegeven heb. In die voorbeeld is dat KSMB001

De webhook voor het uitschrijven van de toegang is: https://[huddledomeinnaam].thehuddle.nl/membership/delete/[api_key]/[sku]?email=EMAIL%.
In het onderstaande voorbeeld zie je een voorbeeld automatisering van van toegang en uitschrijving.

Bijgewerkt op: 29/03/2024