Hoe doe ik een testbetaling?

Doe een testbetaling om te kijken of jouw betaalpagina perfect werkt!

Het is handig om een testbetaling te doen, zodat je precies weet welk proces jouw klant doorloopt. Met Kennis.shop voer je makkelijk deze testbetaling uit om te controleren of jouw betaalpagina naar wens functioneert, alvorens je deze publiceert en zichtbaar maakt voor jouw klanten. In dit artikel vind je een stap voor stap handleiding om deze testbetaling uit te voeren.

Inhoud

Testbetaling via de achterkant van jouw betaalpagina
Testbetaling uitvoeren van € 0.00 met 100% kortingsbon

Testbetaling via de achterkant van jouw betaalpagina

Voer voordat je jouw betaalpagina publiceert, eenvoudig een testbetaling uit om te controleren of alles naar wens functioneert. Volg deze stappen om te controleren of alles werkt zoals gepland:

Log in op jouw Admin dashboard en ga naar https://app.kennis.shop/manage/ecommerce/checkouts.
Kies de betaalpagina waarvoor je een testbetalaing wil uitvoeren en klik op het pijl-icoontje.

Klik op "Testbetaling".

De betaalpagina opent nu in een nieuw venster.

Bovenaan staat: "Testmodus staat aan • Je hoeft niet te betalen voor deze order. Let op: Je krijgt geen factuur en ziet de order niet terug in je order overzicht."

Selecteer indien nodig jouw betaaloptie.
Vul jouw gegevens in.
Klik op "Volgende".#

Vul jouw overige gegevens in.
Selecteer "Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden".
Klik op "Bestelling afronden".

Bevestiging: Na voltooiing van deze stappen is je testbetaling succesvol uitgevoerd.

Belangrijke Aandachtspunten:

Je ontvangt geen factuur voor deze testbetaling. De testorder verschijnt niet in je orderoverzicht. Boekhoudkoppelingen, zoals Moneybird, worden niet geactiveerd voor testorders.
Bij deze testbetaling zie je ook de betreffende bedankpagina, maar je test niet welke bevestigingsmail jouw klant ontvangt.
Bij testbetalingen met een 100% kortingscode zie je wel de bevestigingsmail, zie hieronder hoe je deze doet.

Testbetaling uitvoeren van € 0.00 met 100% kortingsbon

Je kunt ook een testbetaling uitvoeren met een 100% kortingsbon. Belangrijk hierbij is dat bij elke testbetaling een factuur van € 0.00 aangemaakt wordt in Kennis.shop. Deze kan niet verwijderd worden en deze facturen horen dus ook in jouw boekhouding!

Nog geen kortingsbon ingesteld? In dit artikel lees je hoe je een kortingsbon creëert: Kortingsbonnen aanmaken

Log in op jouw Admin dashboard en ga naar https://app.kennis.shop/manage/ecommerce/checkouts.
Kies de betaalpagina waarvoor je een testbetalaing wil uitvoeren en klik op het pijl-icoontje.

Klik op "Publicatie".
Scroll naar beneden en selecteer bij "Kortingscode veld" de optie "Aan".
Scroll naar beneden en klik* op "Opslaan".

Selecteer "Gepubliceerd".
Klik* op "Betaalpagina".

Selecteer indien nodig jouw betaaloptie.
Klik op "Kortingsbon?" en schrijf de betreffende kortingscode in het tekstvak dat verschijnt.
Vul jouw gegevens in.
Klik op "Volgende".

Vul jouw overige gegevens in.
Selecteer "Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden".
Klik op "Bestelling afronden".

Jouw testbetaling is voltooid! 🚀

Belangrijke Aandachtspunten:

Bij een testbetaling met een 100% kortingsbon, test je ook hoe de betreffende bedankpagina eruit ziet en welke bevestigingsmail jouw klant ontvangt.
Je ontvangt een factuur voor deze testbetaling. De testorder verschijnt ook in je orderoverzicht. Boekhoudkoppelingen, zoals Moneybird, worden ook geactiveerd voor deze testorders.
Ook andere integraties, zoals e-mailsystemen (bijv. ActiveCampaign/MailBlue), zijn actief. Hierdoor kun je eenvoudig testen of je betaalpagina correct is gekoppeld aan je e-mailsysteem.
Je kunt geen 100% kortingscodes gebruiken bij termijnbetalingen. Deze codes geven geen mandaat voor toekomstige afschrijvingen, wat kan leiden tot mislukte betalingen.

Bijgewerkt op: 07/10/2024