Google Tag Manager installeren

Met Google Tag Manager kun je eenvoudig trackingcodes en pixels toevoegen aan je Kennis.shop zonder dat je hiervoor technische kennis nodig hebt. Volg onderstaande stappen om Google Tag Manager te installeren:

Ga naar https://app.kennis.shop/manage/settings#advertisingSettings

Scroll naar beneden tot je het gedeelte Adverteren ziet.

Zoek het veld Google Tag Manager ID.

Google Tag Manager ID veld

Open een nieuw tabblad en ga naar https://tagmanager.google.com/

Log in met je Google-account of maak een nieuw account aan als je er nog geen hebt.
Als je wel al een account hebt, kopieer dan het ID wat je ziet en ga naar stap 11.

Kopieer je bestaande GTM ID

Klik op Account aanmaken als je nog geen Tag Manager account hebt.

Vul de gevraagde gegevens in en klik op Maken.

Accepteer de servicevoorwaarden.

Je krijgt nu een pop-up te zien met je Google Tag Manager ID. Deze begint met GTM- gevolgd door een reeks letters en cijfers.

Kopieer dit ID.

Ga terug naar je Kennis.shop tabblad en plak het ID in het veld Google Tag Manager ID.

Klik op Opslaan onderaan de pagina.

Gefeliciteerd! Je hebt nu Google Tag Manager geïnstalleerd op je Kennis.shop. Je kunt nu tags, triggers en variabelen toevoegen via je Google Tag Manager-dashboard, zonder dat je de code van je Kennis.shop hoeft aan te passen.

Beperkingen van de sandboxed implementatie

Kennis.shop implementeert Google Tag Manager in een sandbox-omgeving voor extra veiligheid. Dit wordt gedaan door het sandbox attribuut toe te voegen aan het Google Tag Manager script. De specifieke beperkingen zijn:

Beperkte scripts: Alleen scripts worden toegestaan (allow-scripts).
Same-origin beperking: Scripts kunnen alleen communiceren met bronnen van dezelfde oorsprong (allow-same-origin).
Beperkte pop-ups: Pop-ups zijn toegestaan, maar kunnen beperkt zijn in functionaliteit (allow-popups).
Formulier submissie: Formulieren kunnen worden gebruikt binnen de sandbox (allow-forms).
Modals toegestaan: Modal dialogen kunnen worden geopend (allow-modals).

Deze beperkingen betekenen dat:

Sommige complexe tracking-scripts die afhankelijk zijn van cross-origin communicatie mogelijk niet volledig functioneren.
Interacties met de pagina buiten de sandbox kunnen beperkt zijn, wat invloed kan hebben op bepaalde event-tracking methoden.
Cookies en lokale opslag kunnen beperkt zijn tot de sandbox, wat invloed kan hebben op gebruikerssessie tracking over verschillende pagina's.

Voor de meeste standaard tracking en analytics functionaliteiten zal dit geen probleem vormen.

Tip: Test altijd je tags en triggers grondig na implementatie om er zeker van te zijn dat ze correct werken binnen deze sandbox-omgeving.

Veelgestelde vragen

V: Is Google Tag Manager gratis?
A: Ja, Google Tag Manager is een gratis tool van Google.

V: Kan ik meerdere Google Tag Manager-accounts gebruiken?
A: Nee, je kunt slechts één Google Tag Manager ID gebruiken per Kennis.shop.

V: Hoe controleer ik of Google Tag Manager correct is geïnstalleerd?
A: Je kunt de Google Tag Assistant-extensie voor Chrome gebruiken om te controleren of Google Tag Manager correct is geïnstalleerd op je site.

Voor meer informatie over het gebruik van Google Tag Manager, raadpleeg de officiële documentatie van Google.