Btw verrekening op met klant in Amerika (USA)

Leestijd: 30 sec

Installatietijd: nvt

Als je een product zakelijk (B2B) verkoopt tussen twee landen kan de btw verlegd worden.
Dit wordt bij de meeste landen automatisch aangepast bij stap 2 van de betaal pagina als het land is ingevuld

Als je een klant vanuit Amerika (USA) een aankoop doet dan wordt de btw pas aangepast wanneer de postcode van de klant in ingevuld.

Waarom is dat?
In Amerika zijn de btw percentage per staat verschillend en kan de btw berekening pas gedaan worden nadat de postcode is ingevuld.

Tip - je kunt dit testen door bijvoorbeeld de postcode 10001 (New York) in te vullen.

Bijgewerkt op: 07/07/2023