Na aankoop-acties instellen

Hoe stel ik de door mij gewenste na aankoop-acties in per betaalpagina?

Met Kennis.shop kun je gemakkelijk de na aankoop-acties per betaalpagina helemaal naar eigen wens instellen. In dit artikel vind je een stap voor stap handleiding om deze instellingen op te zetten en beheren.

Inhoud

Stel in wat er moet gebeuren nadat een klant een aankoop heeft gedaan
Bedankpagina instellen
Bevestigingsmail instellen
Koppelen met Smartclasses, de online leeromgeving
Automatische affiliate kortingsbon
Koppelen met andere software

Stel in wat er moet gebeuren nadat een klant een aankoop heeft gedaan

Na aankoop-acties zijn functies die jouw Kennis.shop systeem automatisch in gang zet. Het zijn handelingen die gebeuren nadat een klant een aankoop heeft gedaan, zoals het versturen van een bevestigingsmail met factuur, het automatisch koppelen van een aankoop aan een cursus in jouw leeromgeving, of een integratie met andere software.

Je stelt de na aankoop-acties in per betaaalpagina, via het Betaalpagina's-menu in jouw Admin dashboard. Dit gebeurt nog steeds op de bekende manier, alleen ziet het er met het vernieuwde dashboard nu net wat anders uit en kun je jouw instellingen nu nóg gemakkelijker en overzichtelijker beheren!

Log in jouw Admin dashboard en ga naar https://app.kennis.shop/manage/ecommerce/checkouts.
Klik op het "pijltje" achter de betaalpagina waarvan jij de na aankoop-acties wil instellen.

Je komt nu in een nieuw venster, in de "Publicatie"-tab van het Betaalpagina's-menu.
Klik op "Na aankoop acties".

Bedankpagina instellen

De bedankpagina is de pagina die jouw klanten zien nadat ze een succesvolle aankoop hebben gedaan. In dit menu kun je precies naar eigen wens instellen wat jouw klanten zien na een succesvolle aankoop.

Selecteer het "Bedankpagina type" dat je wil instellen. Met "Standaard" kies je voor het template van jouw Kennis.shop. Met "Eigen URL" link je de klant direct door naar een geheel eigen websitepagina.
In het geval van "Standaard": klik op "Stap toevoegen" om een stap, handeling of call to action toe te voegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: "je ontvangt binnen 5 minuten een e-mail", "je wordt binnen 24 uur gebeld om een afspraak in te plannnen" of "klik op de volgende link om jouw e-book te downloaden".

Je kunt zoveel mogelijk stappen toevoegen als je wil!

Contactinformatie: schrijf hier het "Telefoonnummer" waar jouw klant eventueel naartoe kan bellen voor vragen of informatie.
Contactinformatie: schrijf hier het "Email adres" waar jouw klant eventueel naartoe kan mailen voor vragen of informatie.
Klik op "Opslaan".

In het geval je "Eigen URL" selecteert: schrijf de exacte url bij "Naar welke URL stuur je de klant?", om jouw klant na een aankoop naar een andere, eigen webpagina door te linken.
Klik op "Opslaan".

Bevestigingsmail instellen

Lees een uitgebreide en gedetailleerde handleiding over het instellen van de bevestigingsmail van jouw betaalpagina via deze link: Bevestigingsmail instellen

Koppelen met Smartclasses, de online leeromgeving

Smartclasses is de online leeeromgeving van Kennis.shop. Koppel hier jouw Kennis.shop-cursussen aan producten. Zodra een gekoppeld product wordt gekocht, krijgt de klant automatisch toegang tot de bijbehorende cursus.

Klik op "Cursus koppelen".

Zodra je een product aan een cursus hebt toegevoegd, zie je hier een overzicht van de ingestelde koppelingen.

Er opent zich nu een pop-up venster.
Selecteer welk "Product" op deze betaalpagina gekocht moet worden om toegang te geven.
Selecteer tot welke "Smarclasses Cursus" jouw klant toegang krijgt.
Klik op "Opslaan".

Je kan meerdere koppelingen toevoegen.

Kijk voor meer informatie over het opzetten van een cursus in jouw online leeromgeving op: Leeromgeving

Automatische affiliate kortingsbon

Met deze functie kun je automatisch unieke kortingsbonnen genereren voor je klanten, waardoor ze direct affiliates worden:
Na een aankoop krijgt de klant een unieke kortingsboncode.
Als iemand anders deze code gebruikt bij een aankoop, wordt het een affiliate-aankoop.
De originele klant (nu affiliate) ontvangt commissie voor deze verkoop.

Voorbeeld:
Kars koopt een product en wordt automatisch affiliate. Hij krijgt de unieke code 'KARS123', gekoppeld aan een kortingsbon van 50%. Als iemand 'KARS123' gebruikt bij een aankoop:
De nieuwe klant krijgt 50% korting.
De verkoop wordt toegewezen aan Kars.
Kars ontvangt commissie (percentage ingesteld bij product, groep of affiliate campagne).

Deze functie maakt het makkelijk voor klanten om affiliate te worden en stimuleert hen om je producten te promoten.

Klik op "Koppel coupon aan product".

Zodra je een unieke kortingsbon aan een product hebt gekoppeld, zie je hier een overzicht van de ingestelde koppelingen.

Er opent zich nu een pop-up venster.
Selecteer welk "Product" gekocht dient te worden om een unieke kortingsbon code te genereren.

Let op: dit geldt voor alle betaalpagina's waar dit product op staat.

Selecteer welke "Kortingsbon" gekoppeld dient te worden aan dit product voor affiliate-doeleinden.
Klik op "Opslaan".

Koppelen met andere software

Je stelt hier in wat er qua integraties met andere software dient te gebeuren nadat deze betaalpagina voldaan is. Je kunt zowel precies instellen wat er gebeurt nadat de betaalpagina voltooid is, als ook acties nadat een specifiek product gekocht is.

Je vindt via deze link een overzicht van hulpartikelen met betrekking tot specifieke integraties met andere software, dit overzicht wordt in de komende weken regelmatig geactualiseerd en aangevuld: Hulp bij het instellen van integraties of koppelingen met andere software.

Klik op "Actie toevoegen".

Zodra je betaalpagina- en product-acties hebt gekoppeld aan andere software, zie je hier een overzicht van alle ingestelde triggers en acties.

Er opent zich nu een pop-up venster.
Klik bij "Trigger type" op "Betaalpagina" om een betaalpagina-actie in te stellen.
Selecteer de "Software" die je aan jouw Kennis.shop hebt gekoppeld waarmee je deze actie wil uitvoeren, zoals Zapier.
Volg de stappen in het scherm en klik tot slot op "Opslaan".

Klik bij "Trigger type" op "Product" om een product-actie in te stellen.
Selecteer het "Product" waar je een actie aan wil toevoegen.
Selecteer de "Software" die je aan jouw Kennis.shop hebt gekoppeld waarmee je deze actie wil uitvoeren, zoals Zapier.
Volg de stappen in het scherm en klik tot slot op "Opslaan".

Nu ben je helemaal klaar met het instellen van alle door jou gewensnte na aankoop-acties van jouw betreffende betaalpaginai! Of je nu naaar een eigen bedankpagina doorlinkt, een aankoop automatisch aan een cursus koppelt, unieke affiliate kortingsbonnen laat aanmaken, of een trigger instelt met gekoppelde software: je kunt erop vertrouwen dat alle na aankoop-acties optimaal zijn ingesteld!

🚀 Heb je nog vragen of loop je ergens tegenaan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice via het chatwolkje rechtsonder in je dashboard. We staan klaar om je te helpen!

Bijgewerkt op: 16/10/2024