Bevestiging/melding per e-mail na geslaagde aankoop activeren (Stripe)

Via Stripe kan je een bevestiging/melding per e-mail ontvangen zodra iemand een bestelling heeft gedaan.

Hieronder lees je hoe je via Stripe in een paar eenvoudige stappen notificaties ontvangt na een geslaagde aankoop.

Lees hier hoe je deze notificaties ook instelt in jouw basisinstellingen van Kennis.shop: Bevestiging/melding per e-mail na geslaagde aankoop activeren (Kennis.shop)

Log in op stripe.com;

Ga naar je profiel - rechts bovenin het poppetje;

Klik onder Communicatievoorkeuren op "hier";

Scroll naar beneden naar rechtstreekse betalingen. Daar kun je, door het schuifje naar rechts te verplaatsen, e-mail meldingen aanzetten bij elke geslaagde betaling. (zie ook de printscreen onderaan dit artikel).

LET OP: Als je meerdere Stripe-accounts beheert, controleer dan of je het juiste Stripe-account heb geselecteerd. Je kunt schakelen tussen accounts door linksboven op jouw bedrijfsnaam te klikken.

Via de Stripe-app op jouw smartphone.

Je kunt ook via je telefoon meldingen ontvangen van geslaagde aankopen.
Volg onderstaande stappen om pushmeldingen in te schakelen in de mobiele app van Stripe (te downloaden via de App Store of Play Store van jouw iPhone of Android):

Download de app op jouw mobiel als je dat nog niet gedaan had;

Open de app en log in met jouw Stripe Connect account;

Ga naar de App-instellingen (Start > Instellingenwiel);

Klik op de meldingsbel in de rechterbovenhoek van je winkelwagen in de weergave Instellingen;

Verschuif de knoppen voor elk van de meldingen die je wilt ontvangen;

Vergeet niet je meldingen aan te zetten in de instellingen van je telefoon (telefooninstellingen > Meldingen > Stripe).

Als je nog steeds geen pushmeldingen ontvangt, kun je ook het volgende proberen:

Controleer of je de nieuwste versie van onze app hebt geïnstalleerd en werk deze bij als dat niet het geval is;

Meld je af en meld je daarna opnieuw aan.

Veel succes!

Bijgewerkt op: 26/02/2024