Algemene Instellingen, huisstijl, adverteren, factuurgegevens

In dit artikel helpen we je met de algemene instellingen voor het gebruik van Kennis.shop. We behandelen verschillende onderwerpen zoals betaalpagina standaarden, adverteren, belasting, factuurgegevens, facturering, notificaties, teambeheer, API-sleutels en integraties.

Alles wordt stap voor stap uitgelegd, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt.

Inhoud

Algemeen
Betaalpagina standaarden
Adverteren
Belasting
Factuur gegevens
Facturering
Notificaties
Team
API sleutel
Integraties

Algemeen

Ga naar Instellingen
Klik op Algemeen
Voer je bedrijfsnaam in
Voer je subdomein in. Je subdomein is het stukje dat voor '.kennis.shop' staat in de URL.
Klik op Bestand kiezen en upload je logo van je computer.
Klik op Bestand kiezen en upload een favicon van je computer.

Klik op Verwijder afbeelding als je de afbeelding wilt wijzigen

Maak eerst van jouw logo een favicon. De afmeting van een favicon in Kennis.shop is 32x32 px. Als je niet weet hoe je een afbeelding van je logo kunt omzetten in een favicon, dan kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld de favicon converter van favicon.io.

Stel de primaire kleur in voor de knoppen op je betaalpagina

Als je de hexadecimale code van de door jouw gewenste kleur weet, dan kun je deze hier ook invullen. Deze code bestaat altijd uit zes digits, voorafgegaan door een # (hashtag),

Klik op Opslaan

Nu ziet de betaalpagina er zo uit.

Bij stap 5 zie je het logo staan, en bij stap 7 zie je de kleur van de knop en de tekst. In het andere voorbeeld zie je hoe het eruitziet wanneer je de kleur wijzigt naar je huisstijl.

Betaalpagina standaarden

Wil jij je kassakoopje een andere naam geven dan doe je dit op deze plek

Klik op Link om de bezoeker naar de Algemene Voorwaarden te sturen
Zet hier de link die naar de Algemene Voorwaarden leidt.
Klik op Opslaan

Klik op PDF als je een PDF wilt uploaden
Kies Bestand kiezen om de PDF van je computer te uploaden
Klik op Opslaan

Adverteren

Voer je Meta pixel ID in
Voer je TikTok Pixel ID in
Voer je Google Tag Manager ID in.
Klik op Opslaan

Meer informatie over het toevoegen van je Google Tag Manager vind je in: Google Tag Manager installeren

Belasting

Je vind via deze link en uitgebreid artikel over de verschillende BTW opties: Kies de juiste btw-optie: Stripe tax, Kennis.shop tax, of Geen btw

Is je bedrijf in Nederland of België gevestigd dan is deze optie aanbevolen
Reken je geen BTW op je producten kun je deze optie aanklikken’
Met de Stripe Tax heb je bepaalde voordelen die je hier kunt lezen voor je de definitieve keus maakt

LET OP: Stripe tax is een extra dienst van Stripe. Als je overstapt op Kennis.shop tax blijf je wel Stripe gebruiken. Je betaalt enkel de transactiekosten voor de gekozen betaalmethode. Hier vind je een overzicht van de verschillende betaalmethoden: https://stripe.com/nl/pricing/local-payment-methods

In welk land ben jij belasting plichtig
Momenteel zijn alle klanten verplicht om btw te betalen, tenzij ze een geldig EU btw-nummer verstrekken. Voor klanten buiten de EU kun je instellen dat zij geen btw hoeven te betalen. Houd er rekening mee dat we niet kunnen verifiëren of ze daadwerkelijk buiten de EU wonen; elke klant kan dit aangeven door het adres op de betaalpagina aan te passen.
Klik op Opslaan

Factuur gegevens

Vul alle gegevens in die op je factuur komen te staan en klik vervolgens op Opslaan. Zorg ervoor dat de informatie correct is, zodat je deze later niet hoeft aan te passen.

Wanneer je deze gegevens aanpast zullen alle nieuwe facturen aangemaakt worden met deze gegevens. We raden niet aan om de factuurnummering aan te passen tijdens een boekjaar.

Facturering

Bij het instellen van het tabblad factureren heb je ook de factuurnummering van de Kennis shop facturen eenmalig ingesteld.

Stel eerst je 'prefix' in. Wij gebruiken bijvoorbeeld KS.
Dit is het jaartal waar we op dit moment inzitten. (boekjaar)
Met welk nummer wil je de facturering starten. Stel het aantal nullen in voor je met het nummer start.
Klik op Opslaan

Voorbeeld; als je eerst 'AB' invult en daarna '00067', dan ziet je eerste factuur er zo uit: AB-2024-00067.

Dit is een factuurreeks.
Het kan zijn dat je ook nog een andere factuurreeks hebt bijvoorbeeld door facturen die je zelf of vanuit je boekhouding maakt.

Dit is geheel volgens de regels van de belastingdienst in Nederland & België. Lees meer in het onderstaande artikel:

Aan welke eisen moeten facturen voldoen voor de btw-adminstratie Nederland?

Aan welke eisen moeten facturen voldoen voor de btw-adminstratie België?

Notificaties

Wil je een email ontvangen bij een nieuwe bestelling of een gefaalde betaling klik dan op Ja
Wil je de facturen in je mailbox ontvangen? Geef dan het e-mailadres op waar je ze wilt ontvangen. Laat anders op Nee staan.
Klik op Opslaan als je wijzigingen hebt aangebracht.

Team

Je vindt alle informatie over hoe dit werkt in dit artikel: Team beheren

API sleutel

Klik op Genereer API Key en dan zie je de API sleutel
Klik op dit symbool om de API sleutel te kopiëren

Integraties

Hier configureer je je koppelingen en integraties. Dit doe je eenmalig en vervolgens kun je acties instellen voor je betaalpagina's en producten. Zapier werkt echter anders: je kunt geen acties instellen in Kennis.shop; deze stel je direct in bij Zapier zelf.

Ga naar het hulpartikel om de koppeling met Zapier te maken
Ga naar het hulpartikel om de koppeling met Active Campaign (Mailblue) te maken
Ga naar het hulpartikel om de koppeling met Convertkit te maken
Ga naar het hulpartikel om de koppeling met Moneybird te maken

Integraties en koppelingen met andere software vind je hier: Integraties en koppelingen

Bijgewerkt op: 16/10/2024