Affiliate en commissies wijzigen van een order

Op de order detail pagina kun je de affiliate die de order heeft doorverwezen wijzigen en de commissiepercentages per product aanpassen. Dit artikel legt uit hoe je dit kunt doen.

Waar vind je de affiliate informatie?

Ga naar de order detail pagina door op een order te klikken in je order overzicht.
Scroll naar beneden tot je de sectie "Affiliate doorverwijzing" ziet.

Locatie van de "Affiliate doorverwijzing" sectie op de order detail pagina

Huidige affiliate en commissies bekijken

In de "Affiliate doorverwijzing" sectie zie je de volgende informatie:

- Of de order door een affiliate is doorverwezen
- Naam en e-mailadres van de huidige affiliate (indien van toepassing)
- Een tabel met de producten, commissiepercentages en hoe deze zijn toegewezen

Affiliate of commissies wijzigen

Om de affiliate of commissies te wijzigen, volg je deze stappen:

Klik op de knop "Affiliate of commissie wijzigen" rechtsonder in de "Affiliate doorverwijzing" sectie.
Er opent zich een zijpaneel aan de rechterkant van je scherm.

Screenshot: Zijpaneel voor het wijzigen van affiliate en commissies

Om de affiliate te wijzigen:
- Begin met typen in het "Affiliate" veld
- Kies de gewenste affiliate uit de suggesties die verschijnen

Om commissiepercentages te wijzigen:
- Pas de percentages aan in de invoervelden naast elk product
- Je kunt de percentages verhogen of verlagen tussen 0% en 100%

Nadat je de gewenste wijzigingen hebt aangebracht, klik je op de "Opslaan" knop onderaan het zijpaneel.

Screenshot: Opslaan knop in het zijpaneel

Belangrijke opmerkingen

- Je kunt deze wijzigingen alleen doorvoeren voordat de commissie is uitbetaald.
- Als je wijzigingen ongedaan wilt maken voordat je ze opslaat, klik dan op de "Wijzigingen ongedaan" knop.
- Het systeem kan commissies op verschillende manieren toewijzen: op product-, groep-, campagne- en kortingsbonniveau. Je handmatige wijzigingen overschrijven deze toewijzingen.

Met deze functie heb je volledige controle over je affiliate commissies, zelfs na de aankoop. Zo kun je flexibel omgaan met speciale situaties of fouten corrigeren, waardoor je affiliateprogramma soepel blijft lopen.

Bijgewerkt op: 02/10/2024