Studenten beheren in Kennis.shop

Hoe voeg je jouw studenten toe aan jouw cursus?

In dit artikel lees je hoe je een lijst cursisten in bulk toevoegt aan je cursus. (bijvoorbeeld een export uit je CRM systeem)

Volg deze makkelijke stappen om snel en zonder gedoe cursisten toe te voegen, te blokkeren of weer toegang te geven. Met de onderstaande instructies zijn alle gegevens of wijzigingen van je student binnen een paar minuten up-to-date in Smartclasses! Succes!

Voor hulp bij het maken of herstellen van je wachtwoord voor toegang tot de leeromgeving ga naar: Wachtwoord maken of ben je je wachtwoord vergeten?

Inhoud

Studenten in bulk importeren
Het blokkeren en deblokkeren van studenten

Studenten in bulk importeren

Op deze manier importeer je een lijst met studenten in bulk in je cursus

Ga in Smartclasses naar jouw cursus.

Klik op Studenten om jouw studenten toe te voegen
Ga naar Importeer studenten

Op deze pagina importeer je je gebruikers via een CSV-bestand. Klik op Bestand kiezen om het te uploaden.

Kies het CSV-bestand waar de gegevens van jou studenten in staan en voeg dit bestand toe door erop te klikken.
LET OP: Zorg ervoor dat je een CSV-bestand maakt met dezelfde structuur als dit voorbeeldbestand. Anders krijg je een foutmelding. Vermijd lege kolommen en zorg ervoor dat het bestand 'comma delimited' is.

Je ziet nu de naam van je bestand staan. Klik op Gegevens controleren om het bestand in te laden in Kennis.shop.

Je ziet nu de gegevens van je studenten staan.
Door op Start Import te klikken worden de gegevens geïmporteerd.

Het kan zijn dat de gegevens nog niet correct zijn. Het systeem probeert automatisch de kolommen te vinden, maar omdat dit niet altijd goed gaat, kun je onder Gegevens toewijzen de juiste kolom kiezen bij het juiste veld.

Voorbeeld: Als de eerste kolom in jouw CSV-bestand de achternaam bevat en de tweede kolom het e-mailadres, dan kun je dit op deze plek zo wijzigen dat het overeenkomt met jouw CSV-bestand. Je kunt dus kiezen welke kolom in je CSV-bestand de voornaam is, enzovoort.

Heb je dit goed ingesteld klik dan op Opnieuw Gegevens controleren.

Nu zie je of het systeem de gegevens correct heeft herkend.

Als de gegevens niet goed zijn ingevuld op het CSV-Bestand wordt deze student niet opgenomen in de leeromgeving.

Klik op Wijzigingen ongedaan als je het niet wilt opslaan.

Staat alles goed dan ziet je pagina met de gegevens van jouw Studenten er zo uit

Het blokkeren en deblokkeren van studenten

Wil jij een student uit je cursus zetten? Vraag jij je af hoe je de toegang stop zet voor een deelnemer van jouw cursus die bijvoorbeeld niet heeft betaald of om een andere reden geblokkeerd moet worden. Geen zorgen, dat kan heel eenvoudig met één klik! En met dezelfde klik geef je de student ook weer toegang. Volg gewoon de stappen die we hieronder voor je uitleggen!

Wil je de toegang tot je cursus voor een student stopzetten? Klik dan op Blokkeren er verschijnt een bevestigingsvenster dat aangeeft dat je de student hebt geblokkeerd, wat ongewenste interacties voorkomt.

Je herstelt de toegang van de student door opnieuw op de Deblokkeren knop te klikken.

Geweldig! Je hebt zonder problemen de gegevens van je studenten in Smartclasses ingevoerd.

Heb je vragen of loop je tegen een uitdaging aan? Ons supportteam is altijd beschikbaar om je te ondersteunen.

Bijgewerkt op: 15/10/2024