Les maken in de leeromgeving

Hoe maak je een les?

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een les maakt in de leeromgeving van Kennis.shop.

Inhoud

Nieuw hoofdstuk toevoegen
Hoe pas je de titel van het hoofdstuk aan
Les toevoegen aan het hoofdstuk
Hoe maak je een les?
Type lessen
Downloadbare bestanden toevoegen
Opdrachten toevoegen aan de les
Quiz toevoegen aan de les

Nieuw hoofdstuk toevoegen

Ga naar 'Cursussen' en scrol naar beneden naar het kopje 'Inhoud'.

Klik op Nieuw hoofdstuk toevoegen.

Voeg de titel toe
Klik op Opslaan

Hoe pas je de titel van het hoofdstuk aan

Je ziet nu hier het hoofdstuk staan wil je de titel wijzigen klik je op het pennetje

Klik op Nieuw hoofdstuk toevoegen voor je volgende hoofdstuk

Les toevoegen aan het hoofdstuk

Klik op Nieuwe les toevoegen om de lessen toe te voegen aan het hoofdstuk

Hoe maak je een les?

Geef je les een naam
Maak keuze of je een Video, Audio of Tekst les maakt
Schrijf de lesinhoud. Versterk de inhoud door gebruik te maken van koppen, afbeeldingen en overzichtelijke lijsten.
Voeg bestand toe door op Bestand kiezen te klikken
Voeg een opdracht aan je les toe door op Nieuwe opdracht te klikken.
Voeg een Quiz aan je les toe door op Nieuwe quiz te klikken.
Druk op opslaan

Bestand uploaden, Opdracht en Quiz toevoegen worden verderop in dit artikel uitgelegt

Met de toolbar kun je je tekst opmaken, titels maken, afbeeldingen toevoegen, klikbare links invoegen, enzovoort.
Als je iets in je les verandert, klik dan altijd op Opslaan als laatste.

Binnenkort zal de Embed-functie in de editor ook beschikbaar zijn.

Zo ziet je les eruit in de leeromgeving. Wanneer de cursist op 'Les klaar' klikt, verschijnt er een dicht bolletje met een vinkje bij de les.

Wil je een les wijzigen? Dat kan eenvoudig door op het pennetje achter de les te klikken.

Volgorde lessen aanpassen

Om de volgorde van de lessen te wijzigen, kun je de les met je muis slepen door op dit symbool te klikken en deze omhoog of omlaag te verplaatsen.
Klik hierna op Nieuwe volgorde opslaan

Type lessen

Een video toevoegen aan een les doe je zo.

Klik op Nieuwe les toevoegen

Geef je les een naam
Kies Video
Kies YouTube als de video daar staat. Kies Vimeo als de video in jouw account op Vimeo staat.
Voer de YouTube-URL in als je voor YouTube hebt gekozen. Als je Vimeo hebt gekozen, vul dan de Vimeo-URL in. Zorg ervoor dat je Vimeo-video voor anderen toegankelijk is.
Voeg tekst toe waar deze les/video over gaat
Scrol naar beneden en klik op opslaan

Na het opslaan zie je de video hier staan

Aan de voorkant ziet de les er zo uit

Een download bestand toevoegen aan een les doe je zo

Ga naar de les waar je een bestand aan wil toevoegen. Klik op het pijltje

Scrol naar beneden tot je Downloadbare bestanden ziet staan. Klik op Bestanden kiezen

Kies het bestand dat je wilt downloaden

Je ziet het bestand nu hier staan
Scrol naar beneden en klik op Opslaan

Je kunt op deze manier meerdere bestanden toevoegen. Om een bestand te verwijderen klik je op de Prullenbak

In de les ziet het er zo uit en kan de cursist het bestand downloaden.

Een opdracht toevoegen aan een les doe je zo

Door je cursist na een les een opdracht te geven, blijven ze actief bezig, wat goed is. Je kunt zoveel opdrachten toevoegen als je wilt.

Ga naar de les waar je een opdracht aan wilt toevoegen door op het pennetje te klikken

Scroll naar beneden totdat je 'Opdrachten' ziet staan.
Klik op Nieuwe opdracht

Beschrijf de opdracht en gebruik een duidelijke opmaak met titels, afbeeldingen, lijstjes, enzovoort. Zorg ervoor dat het uitnodigend is om ermee aan de slag te gaan.
Je kunt eenvoudig je opdracht verwijderen door op de prullenbak te klikken
Klik om een Nieuwe opdracht toe te voegen.
Scrol naar beneden en klik op Opslaan als je klaar bent

Volgorde opdrachten wijzigen

Wil je de volgorde van je opdrachten wijzigen? Doe dit dan als volgt.

Om de volgorde van de opdrachten te wijzigen, kun je de opdracht met je muis slepen door op dit symbool te klikken en deze omhoog of omlaag te verplaatsen.
Klik als alles goed staat op Opslaan

Zo ziet de les eruit met de opdrachten. De cursist kan in jouw cursus aan de taak werken. Het systeem slaat dit automatisch op, zodat de cursist de volgende keer verder kan gaan waar hij of zij is gebleven.

OPM: Binnenkort is het mogelijk om de opmaak volledig naar wens aan te passen.

Een Quiz toevoegen aan een les doe je zo

Ga naar de les waar je een Quiz aan wilt toevoegen door op het pennetje te klikken

Scroll naar beneden totdat je ‘Quiz’ ziet staan.

Klik op Nieuwe quiz

Welke vraag wil je stellen?
Geef een antwoord A
Geef een antwoord B
Geef een antwoord C
Geef een antwoord D
Geef aan wat het juiste antwoord is
Wanneer een cursist een goed antwoord geeft, ontvangt hij een waardevolle feedback die toelicht waarom het antwoord juist is.
Klik op Opslaan

Geef het correcte antwoord aan door op de naam te klikken
Klik op Opslaan

Door op Nieuwe quiz te klikken, kun je een extra vraag toevoegen.

Let op: je quiz wordt nu nog niet getoond. Deze feature is 90% klaar en maken we de komende werkdagen af!

Bijgewerkt op: 14/10/2024