Artikelen over: Producten & Prijzen

Prijs aanmaken voor jou product

We tonen je hoe je prijzen instelt voor verschillende betalingsopties, zoals een vast bedrag, termijnbetalingen, abonnementen en kassakoopjes, en hoe je meerdere prijzen instelt voor speciale aanbiedingen, kortingen of promoties.

Inhoud

De basis van een prijs aanmaken
Een vaste prijs aanmaken
Prijs aan je betaalpagina toevoegen
Termijnbetaling prijs aanmaken
Prijs aan je betaalpagina toevoegen
Termijnbetaling toevoegen aan de betaalpagina
Prijs toevoegen aan je product
Abonnementsprijs aanmaken
Prijs maken voor je kassakoopje

De basis van een prijs aanmaken

Ga naar Producten
Maak product aan

Geef jenieuwe product een naam
Omschrijf je product zodat het duidelijk is wat de klant aanschaft
In welk BTW categorie valt je product
Gebruik je Monybird geef aan in welk grootboek je het wilt opnemen.
Zo maak je de koppeling met Moneybird
Druk op opslaan

Ga naar je nieuwe product

Klik op Prijzen
Ga naar Maak prijs

Een vaste prijs aanmaken

Klik op Eenmalig bedrag
Geef de prijs aan
Geef Adviesprijs aan (optioneel)
Stel in of het exclusief of inclusief BTW is
Je kunt hier je prijsweergave aanpassen. Dit is handig voor een ingewikkelde prijs die je kort wilt uitleggen.
Geef de prijs een duidelijke naam, zodat je weet waar het over gaat.
Druk op opslaan

Je ziet je prijs nu hier staan

Wil je je product met verschillende prijzen aanbieden?

Voer dan de stappen vanaf punt 11 opnieuw uit en dan zie je de andere prijs in dit overzicht staan.

Prijs aan je betaalpagina toevoegen

Nu je de prijzen hebt aangemaakt, wil je ze aan je betaalpagina toevoegen. Dit doe je door de volgende stappen te volgen.

Ga naar de betaalpagina's en kies de pagina waarop je jouw product wilt plaatsen.

Ga naar Producten
Klik op Product toevoegen

Zoek je product dat je zojuist hebt gemaakt door de naam in te voeren

Je ziet jouw product nu hier staan. Door op het pennetje te klikken, kun je nog wijzigingen aanbrengen als je nog niet helemaal tevreden bent.
Is dit product verplicht om aan te schaffen, of is het een aanvullend en optioneel item?
Stel een maximaal aantal in dat een klant kan bestellen. Bij meer dan 1 komt er een hoeveelheidkiezer op de betaalpagina. Laat het op 1 staan als klanten het product maar één keer per bestelling kunnen kopen.
Stel een maximale voorraad in op deze betaalpagina. Bijvoorbeeld, bij 5 kan het product maximaal 5 keer gekocht worden. Laat het leeg voor onbeperkte voorraad.

Let op: is één product uitverkocht, kan de betaalpagina niet afgerekend worden!

Druk op opslaan

Voeg nu de prijs toe, zodat je het product kunt verkopen. Klik op het product waaraan je de prijs wilt toevoegen.

Klik op het + teken

Kies de prijs die je aan je product wilt toevoegen
Druk op opslaan

Je ziet je prijs nu hier staan

Wil je nog een prijs toevoegen dan klik je op het volgende + teken en klik je op de prijs die je wilt toevoegen
Druk op opslaan

Je ziet je prijs nu hier staan

Termijnbetaling prijs aanmaken

Dit is een betalingsregeling waarbij een bepaald bedrag in meerdere, vooraf vastgestelde termijnen wordt betaald. De betalingen stoppen zodra het volledige bedrag is afbetaald.

Termijnbetaling aanmaken op je product pagina

Maak een nieuw product aan

Geef de termijnbetaling een naam
Vertel aan je toekomstige klant wat je te bieden hebt
Geef het juiste BTW tarief aan voor jou termijnbetaling
Gebruik je Monybird geef aan in welk grootboek je het wilt opnemen.
Wil je de koppeling (integratie) maken?  Zo maak je de koppeling met Moneybird
Druk op opslaan

Prijs aan je termijnbetaling toevoegen

Zoek bij producten je nieuwe termijnbetaling op en open door te klikken aan de rechterkant op het pijltje

Klik op Prijzen
Ga naar Maak prijs

Klik op Termijnbetaling
Geef prijs aan
Geef Adviesprijs aan (optioneel)
Stel in of het exclusief of inclusief BTW is
Geef de termijn aan wanneer de automatische betaling moet plaatsvinden per dag, maand of jaar.
Aantal keren dat je klant het bedrag betaalt.
Je kunt hier je prijsweergave aanpassen. Dit is handig voor een ingewikkelde prijs die je kort wilt uitleggen.
Geef de prijs een duidelijke naam, zodat je weet waar het over gaat.
Druk op opslaan

Dan ziet je Prijzen pagina er zo uit wil je de prijs bewerken dan kan dat door te klikken op het pennetje.

Wijzigen prijsweergave tekst
Druk op opslaan

Nu ziet de tekst er beter uit.

Termijnbetaling toevoegen aan de betaalpagina

Ga naar producten en klik op Product toevoegen

Zoek de termijnbetaling op in je bestand
Is dit product verplicht om aan te schaffen, of is het een aanvullend/optioneel item?
Stel een maximaal aantal in dat een klant kan bestellen. Bij meer dan 1 komt er een hoeveelheidkiezer op de betaalpagina. Laat het op 1 staan als klanten het product maar één keer per bestelling kunnen kopen.
Stel een maximale voorraad in op deze betaalpagina. Bijvoorbeeld, bij 5 kan het product maximaal 5 keer gekocht worden. Laat het leeg voor onbeperkte voorraad.

Let op: is één product uitverkocht, kan de betaalpagina niet afgerekend worden!

Druk op opslaan

Prijs toevoegen aan je product

Voeg nu de prijs toe, zodat je het product kunt verkopen. Klik op het product waaraan je de prijs wilt toevoegen. Klik op het + teken

Kies de prijs die je aan je product wilt toevoegen door op het bolletje te klikken
Druk op opslaan

Je ziet je prijs nu hier staan.
Wil je nog een prijs toevoegen dan klik je op het volgende + teken en klik je op de prijs die je wilt toevoegen.

Wil je nog een prijs maken kun je de stappen herhalen vanaf:
Prijs aan je termijnbetaling toevoegen

Abonnementsprijs aanmaken

Voor het aanmaken van de prijs van je abonnement vind je alles in dit hulpartikel

Prijs maken voor je kassakoopje

Kom je er niet helemaal aan uit dan helpt dit artikel je verder: Hoe maak ik een kassa koopje?

De kassakoopjes zie je hier staan.
Klik op Product toevoegen om je kassakoopje toe te voegen

Zoek het kassakoopje dat je wilt toevoegen.
Kies voor Kassakoopje
Stel een maximaal aantal in dat een klant kan bestellen. Bij meer dan 1 komt er een hoeveelheidkiezer op de betaalpagina. Laat het op 1 staan als klanten het product maar één keer per bestelling kunnen kopen.
Stel een maximale voorraad in op deze betaalpagina. Bijvoorbeeld, bij 5 kan het product maximaal 5 keer gekocht worden. Laat het leeg voor onbeperkte voorraad.

Let op: Als er iéén product uitverkocht is, kan de betaalpagina niet afgerekend worden!

Druk op opslaan

Klik op het + teken om de prijs aan je kassakoopje toe te voegen

Klik op maak prijs

Klik op Eenmalig bedrag
Geef de prijs aan
Geef Adviesprijs aan (optioneel)
Stel in of het exclusief of inclusief BTW is
Je kunt hier je prijsweergave aanpassen. Dit is handig voor een ingewikkelde prijs die je kort wilt uitleggen.
Druk op opslaan

Klik op het + Teken om de prijs die je net hebt gemaakt toe te voegen

Kies de prijs voor je kassakoopje door op het bolletje te klikken.
Druk op opslaan

De prijs is nu actief op jouw betaalpagina.

Ik wil een prijspakket toevoegen aan mijn betaalpagina hoe doe ik dat? In dit artikel leggen we dat uit: Prijspakket toevoegen aan mijn betaalpagina

🎉 Gefeliciteerd, je weet nu precies hoe je de prijs van je product kunt aanmaken en toevoegen op je betaalpagina.
Succes met de verkoop!