Artikelen over: Snelstart (a-z trainingen)

Verkoop je eerste abonnement

Abonnementsbetaling: Snel en eenvoudig aanmaken

Goed dat je hier bent. We leggen je graag uit hoe je snel en eenvoudig een abonnementsbetaling kunt aanmaken.
Volg de stappen hieronder om binnen enkele minuten aan de slag te gaan. Succes!

Inhoud

Abonnement aanmaken op je product pagina
Prijs voor je abonnement aanmaken
Betaalpagina voor je abonnement aanmaken
Personaliseer je betaalpagina
Inhoud van je betaalpagina
Je abonnement toevoegen
Prijs aan je abonnement toevoegen
Na aankoop acties
Koppelen met andere software

Abonnement aanmaken op je product pagina

Maak product aan
Wat is de naam van je abonnement
Wat heeft jouw abonnement te bieden
Geef het juiste BTW tarief aan voor jou abonnement
Gebruik je Monybird geef aan in welk grootboek je het wilt opnemen.
Zo maak je de koppeling met Moneybird
Druk op opslaan

Prijs voor je abonnement aanmaken

Zoek bij producten je nieuwe abonnement op en open door te klikken aan de rechterkant op het pijltje
Klik op Prijzen
Ga naar Maak prijs
Klik op Abonnement
Geef prijs aan
Geef Adviesprijs aan (optioneel)
Stel in of het exclusief of inclusief BTW is
Geef de termijn aan wanneer de automatische betaling moet plaatsvinden per dag, maand of jaar.
Wil je de klant tijdelijk gratis toegang bieden? Geef dit op deze plek aan.

De klant moet alle gegevens invullen, zodat de betaling na afloop van de gratis periode kan worden geïncasseerd. Op de betaalpagina zie je € 0,00 staan, omdat er op dat moment nog geen betaling wordt verwerkt.

Sla de wijzigingen op

Dan ziet je Prijzen pagina er zo uit wil je de prijs bewerken dan kan dat door te klikken op het pennetje.

Betaalpagina voor je abonnement aanmaken

Ga naar Betaalpagina’s
Maak betaalpagina aan voor jouw abonnement
Geef je betaalpagina een naam
Stel de slug in
Stel de taal in op Nederlands of Engels
Voeg de Meta titel toe
Voeg de Meta omschrijving toe
Indexeer mijn pagina niet Uit of Aan
Druk op opslaan

Personaliseer je betaalpagina

Achtergrondkleur instellen van je betaalpagina
Je kunt hier de naam van je kassakoopje wijzigen
Ik wil het telefoonnummer van mijn klant.
Ik wil het adres van mijn klant.
Kortingscode veld zichtbaar op jou betaalpagina.
BTW-nummer veld zichtbaar op jou betaalpagina.
Wil je dat je klant akkoord gaat met je Algemene Voorwaarden?
Stuur de klant naar een link waar jou AV staat of upload een PDF van de AV. Je kunt dat hier instellen.
Door dit vakje aan te vinken, stemt de klant ermee in om af te zien van het herroepingsrecht.
Druk op opslaan

Inhoud van je betaalpagina

Maak een pakkende titel voor bovenaan je betaalpagina.
Vul deze aan met een relevante subtitel.
Voeg een afbeelding toe.
Plaats voor tekst onder de media. Voeg informatie toe die belangrijk is voor je klant om te weten
Benoem de voordelen voor je klant om je abonnement aan te schaffen.
Op deze plek kun je nog om meer delen over jou abonnement.
Druk op opslaan

Reviews: Heb je klanten met ervaringen? Review toevoegen op jou betaalpagina .
FAQ: Voeg FAQ's toe om klanten te informeren via Vraag toevoegen.
Garantiekaart: Door de Titel en Subtitel toe te voegen activeer je de garantiekaart p je betaalpagina
Druk op opslaan

Je abonnement [product] toevoegen aan je betaalpagina

Om je abonnement toe te voegen moet je eerst een product toevoegen. Want je abonnement is een prijs van je product

Geef aan of je inclusief BTW of Exclusief BTW gaat verkopen
Bepaal de valuta
Druk op opslaan

Voeg je product toe door op Product toevoegen te klikken.

Zoek je abonnement in je bestaande producten.
Activeer je kassakoopje
Stel een maximum aantal bestellingen in. Bij meer dan 1 verschijnt er een hoeveelheidskiezer op de betaalpagina. Laat het op 1 voor één aankoop per bestelling.
Stel een maximale voorraad in, bijvoorbeeld 5 voor maximaal 5 aankopen. Laat leeg voor onbeperkte voorraad. Bij uitverkochte producten kan de betaalpagina niet gebruikt worden!
Druk op opslaan

Prijs aan je abonnement toevoegen

Je bent bijna klaar met het maken van je betaalpagina voor je abonnement. We moeten alleen nog de prijs toevoegen. Dat doe je als volgt.

Ga naar de betaalpagina die je net hebt aangemaakt voor je abonnement en klik op het + teken
Je ziet nu de prijs staan die je kunt toevoegen aan je nieuwe abonnement. Klik op het bolletje die voor de prijs staat die je wilt activeren.
Wil je klanten de keuze geven tussen een maand-, kwartaal- of jaarabonnement? Maak dan een nieuwe prijs aan voor deze abonnementen en voeg deze toe aan je product.
Druk op opslaan

Gefeliciteerd, je klant heeft je abonnement gekocht! Nu is het belangrijk dat jouw nieuwe klant zich welkom voelt en hun klantenreis voortzetten. Stel in waar ze terechtkomen en hoe het verder gaat, zodat ze optimaal van het abonnement profiteren.

Na aankoop acties

Bedankpagina type: Standaard
Je kunt een actie toevoegen, zoals: "je ontvangt binnen 5 minuten een e-mail" of "klik hier om jouw e-book te downloaden".
Schrijf hier het telefoonnummer waar jou klant je kan bereiken
Schrijf hier het E-mailadres waar jouw klant naartoe kan mailen voor vragen of informatie.
Druk op opslaan

Bedankpagina type: Eigen URL Voeg de URL van je bedankpagina toe waar je klant naartoe gaat na de betaling.
Bekijk de handleiding voor het instellen van de bevestigingsmail van jouw betaalpagina in dit artikel.
Druk op opslaan

Bevestigingsmail:
Voeg hier je relevante tekst voor je abonnement toe, zodat het duidelijk is voor de klant.
Dit is de tekst die zichtbaar is voor de ontvanger voordat de e-mail geopend wordt.
Schrijf hier de details van je abonnement.
Druk op opslaan

Koppel met Smartclasses: Bekijk ons hulpartikel.

Automatische affiliate kortingsbon: Bekijk ons hulpartikel.

Wil je de nieuwe functies van Kennisshop ontdekken?
Ja, ik wil mijn abonnement graag upgraden!

Koppelen met andere software

Kies wat er gebeurt na de betaling. Je kunt ook acties instellen voor specifieke aankopen.

Klik op Actie toevoegen

Kies voor welke** betaalpagina** of product de trigger moet worden ingesteld
Kies de software: welke software wil je hiervoor gebruiken. Wil je de koppeling (integratie) maken? Bekijk het hulpartikel voor instructies.
Kies de actie bijvoorbeeld: Contact toevoegen

Zet hier de tag(s). Het is belangrijk dat de tags goed zijn overgenomen anders worden ze niet herkend en werkt het niet.
Druk op opslaan

Super! Je hebt de betaalpagina zonder problemen aangemaakt. Klaar om inkomsten te genereren met jou abonnementen.

Kom je er niet helemaal uit of stuit je op een uitdaging? Geen paniek, je bent al goed op weg! Ons supportteam staat altijd klaar om je verder te helpen.

Bijgewerkt op: 02/10/2024