E-book of afbeelding toevoegen aan je bevestigingsmail

We hebben het in dit artikel over een e-book, maar het kan elk ander digitaal product zijn dat je verkoopt. Denk bijvoorbeeld aan een opname van een masterclass, een podcast, een Word-template of een opname van een meditatie.

Als je klant een e-book bij gekocht heeft wil je dat het liefst zo snel mogelijk leveren. Dit kan door het e-book op een deelbare (beveiligde) omgeving op te slaan en ervoor te zorgen dat je er een deelbare URL van hebt. Om snel te werken is het handig als je de deelbare link ergens open hebt staan, zodat je die makkelijk kan kopiëren en plakken.

Voorbeelden daarvan zijn;

Opslaan als .pdf in de mediabibliotheek van je website.
Opslaan als .pdf in een Google Drive, OneDrive, iCloud of andere cloud opslag.

Zo voeg je jouw e-book of digitale product toe aan de bevestigingsmail

Ga naar betaalpagina’s
Klik op het pennetje van de betaalpagina waaraan je het e-book wilt toevoegen.

Klik op Na aankoop acties

Klik op Nieuw contentblok toevoegen'als je nog geen contentblok hebt toegevoegd. Als er al een contentblok staat, ga je door naar stap 5.

Klik op het link teken

Voeg de Url* van jouw e-book of ander digitaal product
Voer de weer te geven tekst in, bijvoorbeeld 'Klik hier' of 'Download e-book'.
Geef eventueel een Titel van jouw link in, zoals de naam van jouw e-book of product;
Kies of de link wordt geopend in het "Huidige venster" of in een "Nieuw venster"
Klik op Opslaan

Afbeelding toevoegen in bevestigingsmail met eventueel een link naar je digitale product

Liever de afbeelding van je digitale product toevoegen met een link volg dan onderstaande stappen.

Klik op het afbeelding icoontje

Voer de Bron in van de afbeelding.

Vermeld wie de afbeelding heeft gemaakt, waar en wanneer deze is gepubliceerd om de bron duidelijk te maken.

Geef een alternatieve omschrijving

Een alternatieve tekst (alt-tekst) is een korte, tekstuele beschrijving van een afbeelding die wordt weergegeven wanneer de afbeelding niet kan worden geladen of die wordt gebruikt door schermlezers voor mensen met een visuele beperking om de inhoud van de afbeelding over te brengen.

Je kunt de afbeelding een andere breedte en hoogte geven
Klik op Opslaan

Klik op Uploaden en selecteer de afbeelding op je computer die je wilt gebruiken.
Klik op Opslaan

Klik op de afbeelding met de rechtermuis-knop
Klik op link

Voeg de Url van jouw e-book of ander digitaal product
Geef eventueel een Titel van jouw link in, zoals de naam van jouw e-book of product;
Kies of de link wordt geopend in het "Huidige venster" of in een "Nieuw venster"
Klik op Opslaan

Klik nogmaals op Opslaan om ervoor te zorgen dat alles gereed is voor het versturen van je bevestigingsmail.

Zo je bent helemaal klaar om je klant toegang te geven tot je Ebook. 👍🏻

Leer hoe je alles op je betaalpagina instelt wanneer iemand iets bij je koopt: Na aankoop-acties instellen

Wil je ontdekken hoe je de perfecte bevestigingsmail opstelt? Dit artikel helpt je verder: Bevestigingsmail instellen voor je betaalpagina