Artikelen over: Orders

X-ray tijdlijn: Inzicht in je orderverwerking

De X-ray tijdlijn geeft je een gedetailleerd overzicht van alle acties die Kennis.shop heeft uitgevoerd voor een specifieke order. Je vindt de tijdlijn door op een order te klikken in je order overzicht. Met deze feature kun je:

Precies zien wat er met je order is gebeurd
De status van elke actie controleren
Waar nodig acties opnieuw uitvoeren
Direct naar relevante instellingen navigeren om aanpassingen te maken

Screenshot: Overzicht van de X-ray tijdlijn

Hoe werkt het?

De tijdlijn toont een chronologisch overzicht van alle gebeurtenissen gerelateerd aan je order. Je ziet wanneer de order van status is veranderd, welke e-mails zijn verstuurd en welke integratie-acties zijn uitgevoerd.

Elk tijdlijnitem bevat de volgende informatie:
Titel van de actie
Datum en tijd van de actie
Beschrijving van wat er is gebeurd
Status (gelukt, mislukt of overgeslagen)
Eventuele extra details

Acties opnieuw uitvoeren

Bij veel acties zie je een "Probeer opnieuw"-knop. Hiermee kun je de actie opnieuw laten uitvoeren, ongeacht of deze eerder gelukt of mislukt is. Dit is handig als je bijvoorbeeld instellingen hebt aangepast en de actie opnieuw wilt proberen.

Screenshot: Voorbeeld van een tijdlijnitem met de "Probeer opnieuw" knop

Voorbeelden van acties die je opnieuw kunt uitvoeren:
E-mails opnieuw versturen
Integraties/koppelingen opnieuw laten uitvoeren, zoals het versturen van gegevens naar ActiveCampaign of Mailblue

Direct actie ondernemen

Bij relevante acties vind je links naar de bijbehorende instellingen. Zo kun je snel aanpassingen maken als iets niet naar wens verloopt.

Beperkte informatie voor oudere orders

Voor orders die zijn geplaatst vóór 9 juli 2024 21:00 (de releasedatum van deze feature) is er beperkte informatie beschikbaar. Dit komt doordat we tijdlijn-evenementen toevoegen op het moment dat het systeem je order verwerkt. Bij oudere orders ontbreken deze gegevens en kunnen we ze niet achteraf toevoegen zonder ongewenste effecten.

Screenshot: Waarschuwing voor oudere orders met beperkte informatie

Ik zie een stap er niet tussen staan

Als je een stap er niet tussen ziet staan, kijk dan of er een foutmelding is in de tijdlijn. Het kan zijn dat een ontbrekende stap wacht totdat de fout is opgelost. Die wachtende stap zie je niet terug op de tijdlijn, want hij staat nog 'in de wachtrij'.

Screenshot: Voorbeeld van een tijdlijnitem met een foutmelding

🚀 Met de X-ray tijdlijn heb je 100% inzicht in je orderverwerking. Je kunt problemen razendsnel opsporen en oplossen. Je blinddoek gaat af en je ziet precies wat er achter de schermen gebeurt!