Artikelen over: Orders

Hoe maak ik zelf exports vanuit mijn bestellingsoverzicht?

Je kunt nu vanuit het vernieuwde dashboard eenvoudig zelf exports maken vanuit jouw bestellingsoverzicht. Met het filter kun je zelf de bestellingen uitfilteren die je in jouw export wil hebben. Laten we als voorbeeld voltooide bestellingen nemen in de periode van 6 tot en met 12 mei. Volg de volgende stappen om de bestellingen te filteren die je in jouw export wil opnemen en hoe je deze exports maakt.

Ga naar https://app.kennis.shop/manage/ecommerce/orders

Klik op Filter.

Klik op Status.

Klik op is niet en verander deze in is 1 van.

Klik in het zwarte invulvakje.

Kies voor completed.

Klik opnieuw op Filter.

Klik op Datum.

Kies de periode waarvan je de export wil maken, in dit voorbeeld gebruiken we de periode van 6 tot en met 12 mei, maar je bent volledig vrij in het kiezen van jouw eigen periode.

Klik op de "vakjes" om de roze checkmarks te krijgen.
De bestellingen die je hier niet aanvinkt, zullen niet worden opgenomen in de export.

Klik op Exporteer selectie.

Jouw export wordt gedownload met uitsluitend de bestellingen waar je een roze checkmark voor hebt gezet.

Als je een export wil maken van álle bestellingen in een langere periode, dan hoef je niet alle bestellingen aan te vinken. Dit doe je op de volgende manier, waarbij we als voorbeeld de periode van 31 maart tot en met 11 mei gebruiken:

Verander de periodee waarvan je de export wil maken, in dit voorbeeld gebruiken we de periode van 31 maart tot en met 11 mei, maar je bent volledig vrij in het kiezen van jouw eigen periode.

Laat alle vakjes open en klik er niet in om een roze chechmark te krijgen.

Je ziet in dit voorbeeld dat de export 15 pagina's aan bestellingen bevat.

Klik op Exporteer alles (inclusief filters).

Jouw export wordt gedownload met alle bestellingen van de aangegeven periode.

Als je geen bestellingen filtert en geen periode ingeeft, en geen vakjes aanvinkt, dan maak je een export van álle bestellingen in je overzicht, inclusief de "open" bestellingen en bestellingen waarvan betalingen nog "pending" zijn, onder andere.

Je kunt al deze stappen ook terugvinden in onderstaande schermopname (zonder audio):

Bijgewerkt op: 14/06/2024