Artikelen over: Algemene informatie

Mislukte termijnbetaling opnieuw uitvoeren - "Waiting_for_retry"

Op dit moment is de automatische "herhaalpoging" voor een termijnbetaling uitgeschakeld. Dit betekent dat als een betaling in termijnen er uiteindelijk niet succesvol door komt, het systeem niet automatisch opnieuw zal proberen deze betaling opnieuw uit te voeren. Dat is de reden dat je een mislukte transactie nu handmatig opnieuw dient te proberen.

Als je ziet dat een bestelling met mislukte termijnbetaling de status "Waiting_for_retry" heeft, dan kun je die betaling nu gemakkelijk opnieuw proberen met de knop "Probeer opnieuw". Zodra je op deze knop drukt, zal de betaling opnieuw worden uitgevoerd. Jouw klant ontvangt dan een e-mail met of de transactie succesvol was of opnieuw is mislukt. Er wordt geen nieuwe herinnering gestuurd vlak voor de herhaalpoging. SEPA-betalingen kunnen tot 14 dagen duren, dus de e-mail over een succesvolle of mislukte betaling komt pas na die periode en niet onmiddellijk.

Als deze nieuwe poging wederom mislukt, kost jou dat € 7,50 - per 1 juni 2024 wordt dat verlaagt naar € 3,50. Daarom adviseren wij om contact op te nemen met jouw klant voordat je een nieuwe poging doet, zodat je weet dat het geld op de betreffende rekening beschikbaar is. Het kost pas geld wanneer de incasso mislukt, niet wanneer je de incasso start.

Ga naar https://app.kennis.shop/login en log in op jouw vernieuwde dashboard;

Klik op Kennis.shop Admin;

2. Klik op Betaalpagina´s;

Klik op Orders;

Klik op Filter;

Klik op Status;

Zoek en selecteer de status Waiting_for_retry;

Klik op het nummer van de "ID" waarbij je "Waiting_for_retry" ziet staan;

Scroll helemaal naar beneden om het volledige overzicht van termijnbetalingen te zien. Hier zie je ook welke termijnbetaling momenteel de status "Waiting_for_retry" heeft;

Klik op Probeer opnieuw om de betaling direct opnieuw handmatig uit te voeren.

Wij sturen mails om mislukte betalingen of storneringen te voorkomen, zodat de klant op de hoogte is dat er geld geïncasseerd wordt. Zo weet een klant dat er een incasso aankomt en kan die ervoor zorgen dat er voldoende geld op de rekening staat.

Doordat je nu gebruik kan maken van deze "Betaal opnieuw"-optie, hoef je geen nieuwe termijnorder of iets dergelijks aan te maken. We hebben deze optie immers toegevoegd zodat het opnieuw proberen van een betaling nu makkelijker voor je zou moeten zijn! 💯

Momenteel bouwen we ook aan betaallinks, een andere manier om een mislukte termijnbetaling opnieuw uit te voeren. Stel dat je 12 termijnbetalingen hebt en termijn 6 is mislukt: dan krijgt jouw klant straks een betaallink om die specifieke termijn te voldoen, via iDeal bijvoorbeeld. De daaropvolgende termijnen worden vervolgens gewoon geïncasseerd alsof er nooit iets is misgegaan. Deze betaallink zal dan ook gekoppeld zijn aan de factuur van de mislukte incasso, zodat je kunt zien of en wanneer de factuur is voldaan.