Artikelen over: Snelstart (a-z trainingen)

Je (eerste) betaalpagina maken

Hoe maak ik mijn (eerste) betaalpagina?

Met Kennis.shop maak je gemakkelijk en snel jouw (eerste) betaalpagina. In dit artikel vind je een stap voor stap handleiding om een nieuwe betaalpagina op te zetten.

Inhoud

Nieuwe betaalpagina maken
Publicatie: teksten en andere inhoud van jouw betaalpagina instellen
Personalisatie: velden toevoegen of verplicht maken
Inhoud: stel jouw eigen, op maat gemaakte teksten in voor jouw betaalpagina
Producten en prijzen beheren
Na aankoop-acties instellen
Betaalpagina publiceren of offline halen

Nieuwe betaalpagina maken

Je maakt jouw betaalpagina's via het Admin dashboard. Dit gebeurt nog steeds op de bekende manier, alleen ziet het er met het vernieuwde dashboard nu net wat anders uit en maak je nóg gemakkelijker en overzichtelijker jouw betaalpagina's aan!

Log in op jouw Admin dashboard en ga naar https://app.kennis.shop/manage/ecommerce/checkouts.
Klik op "Maak betaalpagina".

Je komt nu in een nieuw venster met het menu en de functies voor deze nieuwe betaalpagina.

Publicatie: teksten en andere inhoud van jouw betaaalpagina instellen

Stel in de tab "Publicatie" eenvouding jouw teksten in. Publiceer reviews, deel een FAQ (veelgestelde vragen) en maak alle andere inhoud van je betaalpagina op.

Schrijf de "Naam" van jouw betaalpagina. Deze naam is alleen voor intern gebruik, zodat je de betaalpagina gemakkelijk kunt herkennen in je dashboard.
Schrijf de "Slug" van jouw betaalpagina. 'Slug' is het stukje tekst aan het einde van de URL dat uniek is voor deze betaalpagina.
Klik bij "Language" op "Nederlands" of Engels" om de taal van jouw betaalpagina in te stellen.

Schrijf de "Meta titel" van jouw betaalpagina. De Meta titel wordt getoond als de klikbare koptekst in zoekresultaten en op social media wanneer je jouw link deelt.
Schrijf de "Meta omschrijving" van jouw betaalpagina. De Meta omschrijving wordt getoond in zoekresultaten en op social media wanneer je jouw link deelt.

Gebruik voor de Meta titel kernwoorden en houd het beknopt (max. 60 tekens) om afkapping te voorkomen. Gebruik voor de Meta omschrijving relevante kernwoorden en een duidelijke call-to-action binnen de 160 tekens.

Selecteer of je de "No Index"-optie op "Uit" of "Aan" wil zetten.
Klik op "Opslaan".

Personalisatie: velden toevoegen of verplicht maken

Personaliseer jouw betaalpagina geheel naar eigen wens, zodat deze precies werkt zoals jij wilt. Zo pas je je hier formuliervelden aan, voeg je velden toe, stel je optionele velden in, of maak je velden verplicht. Ook stel je hier de hoofdkleur van jouw betaalpagina in, zodat deze helemaal aansluit bij jouw eigen brand!

Klik in het veld van achtergrondkleur en selecteer exact de kleur van jouw eigen brand image.

Als je de hexadecimale code van de door jouw gewenste kleur weet, dan kun je deze hier ook invullen. Deze code bestaat altijd uit zes digits, voorafgegaan door een # (hashtag),

Schrijf jouw gepersonaliseerde term van het "Kassakoopje titel". Hiermee verander je de titel 'Kassakoopjes' in een eigen titel naar keuze.

Selecteer of je het "Telefoonnummer veld" voor jouw klanten onzichtbaar maakt ("Uit"), als optioneel instelt ("Aan") of "Verplicht" maakt om een aankoop te voltooien.
Selecteer of je de "Adresvelden" voor jouw klanten onzichtbaar maakt ("Uit"), als optioneel instelt ("Aan") of "Verplicht" maakt om een aankoop te voltooien.
Selecteer of je het "Kortingscode veld" voor jouw klanten onzichtbaar maakt ("Uit"), of als zichtbaar instelt ("Aan") in het geval zij gebruik kunnen maken van een coupon.
Selecteer of je het "BTW-nummer veld" voor jouw klanten onzichtbaar maakt ("Uit"), als optioneel instelt ("Aan") of "Verplicht" maakt om een aankoop te voltooien.
Selecteer of jouw "Algemene voorwaarden" voor jouw klanten onzichtbaar zijn ("Uit"), of dat je het "Verplicht" maakt om deze eerst te accepteren om een aankoop te voltooien.
Selecteer of je de "Afstand doen van herroepingsrecht checkbox" voor jouw klanten onzichtbaar maakt ("Uit"), of dat je het "Verplicht" maakt om dit eerst te accepteren om een aankoop te voltooien.
Klik op "Opslaan".

Als je het accepteren van jouw algemene voorwaarden verplicht maakt (stap 7 hierboven), dan dien je te selecteren of je middels een url naar jouw algemene voorwaarden wil doorlinken, of dat je deze upload als pdf.

Inhoud: stel jouw eigen, op maat gemaakte teksten in voor jouw betaalpagina

Stel jouw teksten op jouw betaalpagina exact op zoals je zelf wenst, helemaal op maat gemaakt voor de producten of services die je op deze specifieke pagina aanbiedt. Zie jouw Kennis.shop betaalpagina als een verkooppagina en betaalpagina in één. Maak duidelijk hoe het leven van je klant beter wordt na aankoop.

Teksten en media toevoegen

Schrijf de "Titel" die bovenaan jouw teksten op de betaalpagina komt.
Schrijf eventueel een "Subtitel" voor jouw tekst,
Selecteer of je een "Afbeelding" of een "Video" wil instellen op jouw betaalpagina.
In het geval van een afbeelding: selecteer de afbeelding die je wil wil instellen voor mobiele devices. Je ziet vervolgens een voorbeeld van deze afbeelding in het nu nog lege vak.
Selecteer de afbeelding die je wil wil instellen voor desktops. Je ziet vervolgens een voorbeeld van deze afbeelding in het nu nog lege vak.

Het aanbevolen formaat voor afbeeldingen voor mobiele devices, is 600x900px (2:3 verhouding), met een maximale bestandsgrootte van 1MB. Het aanbevolen formaat voor afbeeldingen voor desktops, is 1200x800px (3:2 verhouding), met een maximale bestandsgrootte: 1MB.

Als je kiest voor een "Video", dan kun je hier de ID van de Vimeo-video invullen.

Als je een video toevoegt, worden de eventuele afbeeldingen automatisch verwijderd.

Schrijf de "Tekst onder media" - dit is de tekst die onder jouw afbeelding of video zichtbaar is,
Klik op "Voordeel toevoegen" om de voordelen van jouw product of service te beschrijven. Je kunt zoveel voordelen toevoegen als je wil. Zodra je op deze knop klikt, verschijnt er een nieuw tekstvak. De volgorde van de voordelen op jouw betaalpagina, is precies zoals je deze hier instelt. Om de volgorde van de voordelen aan te passen,**sleep** je de tekstvakken naar boven of beneden. Klik op het "prullenbak-icoon" om een voordeel te verwijderen.
Schrijf het vervolg van jouw "Tekst onder voordelen" - dit is de tekst die onder jouw voordelen zichtbaar is.
Klik op "Opslaan".

Reviews toevoegen

Klik op "Review toevoegen".

Er opent zich nu een pop-up venster.
Schrijf de "Naam" van de reviewer.
Schrijf de titel van de review.
Schrijf de tekst van de review.
Selecteer een foto uit je eigen bestanden om aan de review toe te voegen. Deze foto is optioneel.
Klik op "Opslaan".

Je ziet dat de review nu is toegevoegd aan de betaalpagina. Je kunt maximaal twee reviews per betaalpagina toevoegen.

FAQ toevoegen

Voeg veelgestelde vragen toe om potentiële klanten te informeren en bezwaren weg te halen.

Klik op "Vraag toevoegen".

Er opent zich nu een pop-up venster.
Schrijf een "Vraag" die veel gesteld wordt over jouw product of service.
Schrijf het antwoord op deze veelgestelde vraag.
Klik op "Opslaan".

Je ziet dat de vraag nu is toegevoegd aan jouw FAQ. Je kunt met dezelfde stappen nieuwe vragen toevoegen.

Zowel toegevoegde reviews als toegevoegde vragen, kun je wijzigen door op het pen-icoontje achter de betreffende review of vraag te klikken. Door op het prulllenbak-icoontje te klikken, kun je een review of vraag verwijderen van jouw betaalpagina.

Garantiekaart toevoegen

Voeg een garantiekaart toe aan je betaalpagina om het vertrouwen van je klanten te vergroten.

Schrijf de "Titel" van jouw garantiekaart.
Schrijf de subtitel van jouw garantiekaart.
Klik op "Opslaan".

Producten en prijzen beheren

Lees een uitgebreide en gedetailleerde handleiding over het beheren van de producten en prijzen op jouw betaalpagina via deze link: Prijzen aanmaken en toevoegen aan jouw betaalpagina.

Na aankoop-acties instellen

Lees een uitgebreide en gedetailleerde handleiding over het instellen van de na aankoop-acties van de producten op jouw betaalpagina via deze link: Na aankoop-acties instellen.

Betaalpagina publiceren of offline halen

Als je je betaalpagina hebt gemaakt en naar eigen wens hebt ingesteld, dan rest enkele nog om deze daadwerkelijk te publiceren, zodat jouw klanten hun aankopen kunnen doen.

Scroll helemaal naar boven en klik op "Gepubliceerd" om jouw betaalpagina te publiceren.

Je vindt de optie om jouw betaalpagina te publiceren bovenaan elke pagina van het Betaalpagina's-menu. Als je jouw betaalpagina (tijdelijk) offline wil halen, dan klik je hier op "Offline".

Klik op "Testbetaling" om een testbetaling uit te voeren van deze betaalpagina om te kijken of al jouw instellingen goed werken. Doe dit voordat je een betaalpagina publiceert, bijvoorbeeld.

Kijk voor meer informatie over het doen van een testbetaling op: Hoe doe ik een testbetaling?

Klik op "Betaalpagina" om de betaalpagina die je hebt gemaakt te bekijken zoals jouw klanten deze ook zien.

Nu ben je helemaal klaar om met jouw Kennis.shop geavanceerd en naar eigen wens jouw betaalpagina's te maken! Of je nu Engelstalige pagina's instelt, bestaande producten toevoegt, kassakoopjes aanmaakt, of een na aankoop-koppeling instelt: je kunt erop vertrouwen dat jouw betaalpagina optimaal is ingesteld voor jouw klanten!

🚀 Heb je nog vragen of loop je ergens tegenaan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice via het chatwolkje rechtsonder in je dashboard. We staan klaar om je te helpen!

Bijgewerkt op: 16/10/2024